Kokeile kuukausi maksutta

Ylivieskaan rakennetaan suuri logistiikkaterminaali

WasaGroup ja Vähälä Yhtiöt ovat allekirjoittaneet sopimuksen uuden logistiikkakeskuksen rakentamisesta.

Uuden logistiikkakeskuksen tontti tekee mahdolliseksi myös erityisen pitkien yhdistelmien tehokkaan lastauksen. Kuva: Vähälä Yhtiöt

”Teimme investointipäätöksen, koska haluamme kehittää toimintaamme. Uusien toimitilojen myötä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme entistä laadukkaampia logistiikkapalveluita”, Vähälä Yhtiöiden toimitusjohtaja Ville Vähälä kertoo.

Uudella hankkeella on merkittävä työllistävä vaikutus Ylivieskan alueella. Projektia on valmisteltu pitkään tilaajan, WasaGroupin ja Ylivieskan kaupungin kanssa. Projektikokonaisuudesta vastaa useita logistiikkakiinteistöjä alueelle toteuttanut WasaGroup.

Terminaali rakennetaan hyvien logistiikkayhteyksien varrelle Ouluntien välittömään läheisyyteen. Sijainti ja tontin koko tekevät mahdolliseksi tehokkaan toiminnan pidemmällä niin sanotulla HCT-kalustolla.

Kiinteistössä on sen valmistuttua noin 2 000 neliötä lämmintä terminaalitilaa ja noin 1 600 neliötä kylmää lastaustilaa.

Rakennustyöt aloitetaan keväällä 2021 ja uudessa logistiikkaterminaalissa toiminta käynnistyy vuoden kuluttua keväällä 2022.

Kiinteistön rakentaa paikallinen, ylivieskalainen rakennusliike Rave Rakennus oy. Kiinteistö lämpiää maalämmöllä ja tilat valaistaan led-valaistuksella.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ylivieskaan rakennetaan suuri logistiikkaterminaali”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat