Destia rakentaa tuulivoimainfraa Mutkalammilla

Destia rakentaa tuulivoimalatoimittaja Vestakselle tuulipuistoinfraa Mutkalammilla Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Alueelle valmistuu vuonna 2022 tuulipuisto, joka tuottaa 400 megawattia energiaa ranskalaisen uusiutuvan energian tuottajan, Neoenin, asiakkaille. Vestas toimittaa puistoon 69 tuulivoimalaa.

Sopimuksen mukaan Destia suunnittelee ja rakentaa tuulipuiston työmaatiet ja tuulivoimaloiden perustukset. Destia rakentaa myös tuulipuiston sähköverkon keskijännitekaapeloinnin. Destia käyttää uusimpia digitaalisia projektityökaluja, kuten koneälypohjaisia datapalveluita, varmistaakseen projektin nopean ja täsmällisen valmistumisen.

”Valitsimme Destian Mutkalampi-projektiin, koska sillä on vahvaa kokemusta suurista infrastruktuurin rakentamisprojekteista ja energiaverkoista. Näin saamme rakennuspalvelut yhdeltä toimittajalta. Lisäksi Destian käyttämät digitaaliset projektityökalut pitävät huolen, että saamme helposti ja nopeasti täsmällistä ja ajantasaista tietoa rakennusvaiheesta. Pystymme näin pitämään projektin aikatauluista kiinni”, Vestaksen vanhempi projektipäällikkö Yoann Tastu sanoo tiedotteessa.

”Muutos kohti uusiutuvia energialähteitä kiihtyy, mikä on hyvä mahdollisuus Destialle kasvaa tällä alalla rakentamalla olemassa olevalle infrarakentamisen ja sähköverkkojen osaamisellemme”, Destian Uusiutuva energia -yksikön johtaja Pasi Tammivaara sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Destia rakentaa tuulivoimainfraa Mutkalammilla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat