Mynämäelle suunnitellaan energiaomavaraista puutaloaluetta

Ympäristöministeriön rahoittamassa hankkeessa pyritään yhdistämään muun muassa älyteknologia puurakentamiseen.

Aluetta suunnitellaan Mynämäen Kintikkalaan.

Turun lähelle sijaitsevalle Mynämäelle suunnitellaan asuinaluetta, joka toimii pilottina uudenlaisen kestävän asuinaluerakentamisen kehittämisessä. Gadolin – puutaloalueiden uusi aika – hankkeen tavoitteena on löytää kokonaisratkaisu, jolla puutalovaltainen asuinalue saadaan täysin energiaomavaraiseksi ja asuminen hiilineutraaliksi.

Hankkeessa kehitetään kokeiluluontoisesti asumisen laatua ja rakennusterveyttä edistävä puurakenteinen kestävän asumisen asuinalue, jossa puurakentamiseen yhdistetään älyteknologia, energiaomavaraisuus ja sosiaalisen pääoman lisääminen. Toteutettavia älyteknologian sovelluksia ovat muun muassa älykäs taloteknologia, rakenteisiin integroidut energiantuotantoratkaisut, uusiutuvan energian tuotanto, energian jakelu ja kausivarastointi, energian aluetason optimointi ja hukkalämmön hyödyntäminen.

Tavoitteena on rakentaa noin 50 asukkaan moderni puutalo, jonka ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan 20 omakotitaloa, viisi minitaloa ja kylätalo. Rakentaminen tapahtuisi ensi vuonna.

Hankkeen päävastuullisena toimijana toimii Arctic Smart Village Oy, jonka kehittämään Älykylä-konseptiin alue pohjautuu. Hanke on saanut ympäristöministeriöltä 80 000 euron avustuksen Kasvua ja kehitystä puusta -tukiohjelmasta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Mynämäelle suunnitellaan energiaomavaraista puutaloaluetta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat