Rakentaja-lehti: kymmenen prosenttia rakentajista altistunut töissä koronalle

Yksitoista prosenttia lehden kyselyyn vastanneista sanoi, ettei työmaalla ole tehty mitään toimia koronan estämiseksi.

Kuvituskuva.

Rakentaja-lehden kyselyn mukaan kymmenen prosenttia rakentajista on altistunut koronavirukselle työpaikallaan. Altistuneista 21 prosenttia oli saanut koronatartunnan.

70 prosenttia vastanneista ei tiennyt, onko työnantaja ilmoittanut tapaturmavakuutusyhtiölle työntekijänsä työmaalla saamasta koronatartunnasta. Työnantajalla on velvollisuus pitää kirjaa koronalle altistuneista, koska se vaikuttaa mahdollisiin ammattitautipäätöksiin.

Yli puolella koronan sairastaneista terveydentila oli palannut ennalleen. 12 prosentilla terveydentila ei ollut palannut ennalleen. Lähes kolmannes koronan sairastaneista jätti kuitenkin vastaamatta kysymykseen.

Yhteensä Rakennusliiton jäsenille lähtettyyn kyselyyn vastasi 1 534 työssäkäyvää ja opiskelijajäsentä.

Käsidesi yleisin hygieniatoimenpide

Kyselyssä selvitettiin myös, millaisilla toimenpiteillä koronatartuntoja pyritään estämään työmailla. Lähes puolet vastaajista kertoi, ettei työmaiden hygieniatasoa ole parannettu. 58 prosenttia sanoi, ettei sosiaalitiloja ole siivottu aiempaa enempää. 80 prosenttia vastaajista kertoi, että työmaalla on käsidesiä saatavilla.

Noin puolet vastaajista kertoi, ettei kahvi- ja ruokataukoja ole porrastettu, eikä työntekijöiden määrää samoissa tiloissa vähennetty. Alle puolet vastaajista kertoi, että työmaalla on maskipakko. 86 prosentin mukaan käsienpesupaikkoja ei ollut lisätty, ja 11 prosenttia vastaajista sanoi, ettei työmaalla ole tehty mitään koronatartuntojen vähentämiseksi.

Työmaalla tapahtunutta korona-altistusta seuranneesta karanteenista kertoi 56 prosenttia vastaajista. Noin kymmenen prosentin mukaan työmaa suljettiin. Kolmanneksen mukaan altistuksen jälkeen työmaalle määrättiin maskipakko ja 15 prosentin mukaan työmaalla työskentelyä porrastettiin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentaja-lehti: kymmenen prosenttia rakentajista altistunut töissä koronalle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat