Bonava-koteja Turun Kirstinpuistoon – valmista syksyllä 2022

Kirstinpuiston alueella painotetaan kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja sekä laadukkaita julkisia tiloja ja viheralueita. Sen erikoisuuksiin kuuluu muun muassa hulevesien hyödyntäminen korttelipihoille ja puistoihin rakennettavina vesiaiheina.

Kaikkiaan Bonava rakennuttaa alueelle noin 1400 uudisasuntoa, joista nyt käynnistyvä on yhtiön kolmas kohde. Asunnot ovat muuttovalmiita syksyllä 2022. (Kuva: Bonava)

Bonava rakentaa Turun keskustan Linnakaupunkiin uuteen Kirstinpuiston kaupunginosaan 56 uutta vapaarahoitteista asuntoa. Suunnittelussa on kiinnitetty huomiota muun muassa hyvään äänieristykseen ja sisustusmateriaaleihin. Kodeissa on lattialämmitys ja korkeat ikkunat, ja lähes kaikkien kotien oleskelutilat jatkuvat lasitetuille parvekkeille.

Bonavan Kirstinpuiston kotikorttelin ja samalla koko alueen ensimmäisen asuinrakennuksen peruskivi muurattiin syksyllä 2020. Kaikkiaan Bonava rakennuttaa alueelle noin 1400 uudisasuntoa, joista nyt käynnistyvä on yhtiön kolmas kohde. Asunnot ovat muuttovalmiita syksyllä 2022.

Kirstinpuiston alueella painotetaan kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja sekä laadukkaita julkisia tiloja ja viheralueita. Sen erikoisuuksiin kuuluu muun muassa hulevesien hyödyntäminen korttelipihoille ja puistoihin rakennettavina vesiaiheina.

Kirstinpuisto on mukana kansainvälisessä iWater-hankkeessa, jonka tavoitteena on löytää uusia keinoja hulevesien hallintaan viherkertoimien avulla ja näin parantaa kaupunkien edellytyksiä sopeutua ilmastonmuutokseen.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Bonava-koteja Turun Kirstinpuistoon – valmista syksyllä 2022”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat