Korvauksia ei heru, vaikka isännöitsijäntodistuksessa oli virhe ja asunnon myyjä joutui palauttamaan rahoja – ”Ei ole eettisten ohjeiden mukaista toimintaa”

Isännöitsijäntodistuksen kalliit hinnat ovat herättäneet tunteita. Mutta nyt on käynyt ilmi, ettei tähän asuntokaupassa pakolliseen paperiin pysty edes luottamaan kaikissa tapauksissa.

Asunnon myyjä joutui palauttamaan jo kuukausia sitten tehdystä kaupasta saamiaan rahoja, kun isännöitsijäntodistukseen oli merkitty liian pieni taloyhtiölainan määrä. Isännöitsijätoimisto myöntää virheen, mutta ei suostu maksamaan korvauksia.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Korvauksia ei heru, vaikka isännöitsijäntodistuksessa oli virhe ja asunnon myyjä joutui palauttamaan rahoja – ”Ei ole eettisten ohjeiden mukaista toimintaa””

  1. Aika omituista vastuunvälttelyä isännöinniltä. Maksullisten dokumenttien tulisi olla oikein.
    Omituiselta vaikuttaa myös taloyhtiön toiminta tilanteessa. Voiko taloyhtiö ylipäätään enää luottaa ko. isännöintiin. Ehkä kannattaisi teettää ulkopuolinen tarkastus.
    Taloyhtiöiden kannattaisi kyseisen kaltaisissa tilanteissa ainakin harkita isännöinnin vaihtamista.
    Vahingon kärsineen osakkaan olisi näissä tilanteissa viisainta olla myöntämättä vastuuvapautta, ja pyytää kirjaamaan asia kokouspäytäkirjaan.

Viimeisimmät näkökulmat