Kokeile kuukausi maksutta

Suomalaisyhtiö keräsi miljoonarahoituksen rakentamisen tekoälyohjelmiston kansainvälistämiseen – Microsoft jo asiakkaana

Suomalainen rakentamisen ohjelmistoyhtiö Aiforsite on kerännyt 3,8 miljoonan euron rahoituksen muun muassa kansainvälistymiseen.

Työmaan etävalvontaa. Kuva: Aiforsite

Yhtiö tekee tekoälyyn nojaavaa järjestelmää, jonka avulla voidaan tehostaa rakennustyömaiden toimintaa.

Etävalvonnan mahdolliseksi tekevä järjestelmä on jo otettu käyttöön useilla työmailla muun muassa Norjassa, Yhdysvalloissa, Britanniassa, Tanskassa ja esimerkiksi Microsoftin työmaalla Intiassa.

Sijoittajat näkivät Aiforsiten kehittämässä järjestelmässä ja sen käyttäjille suunnatuissa tukipalveluissa maailmanlaajuista potentiaalia. Pandemia-aika on lisännyt etäyhteyksien päässä tapahtuvan työmaaseurannan ja johtamisen hyötyjä entisestään.

Juuri päättyneellä sijoituskierroksella Aiforsite keräsi kasvuunsa 3,8 miljoonaa euroa. Vanhojen sijoittajien Kiilto Ventures ja Futuragalleryn lisäksi uusina sijoittajina mukaan lähtivät A-Insinöörien tytäryhtiö AINS Ventures, teollisuusneuvos Rauno Mattila, Tulipyörä ja Troll Ventures.

Sijoitukset tekevät mahdolliseksi Aiforsiten nopeamman skaalautumisen ja tavoitteellisen kasvun valituissa kohdemaissa Suomen toimintojen kasvattamisen rinnalla.

”Olemme liikkeellä oikeaan aikaan, kun rakennusala hakee uudenlaista tehokkuutta ja laatua. Nykyiset asiakkaamme Suomessa ja ulkomailla vakuuttivat sijoittajat kasvumahdollisuuksistamme. Edistyksellinen tuotannonohjausjärjestelmämme tuottaa uudenlaista läpinäkyvyyttä ja tehoa rakennusalan projekteihin eri puolilla maailmaa”, Aiforsiten toimitusjohtaja Kari Hirvijärvi kertoo.

Aiforsiten kehittämä järjestelmä muuttaa työmaiden tuotannonohjausta ja laadunvalvontaa. Järjestelmä hyödyntää anturi- ja videoteknologiaa sekä tekoälyä.

Järjestelmän kautta työmaa ja rakentamisen eri osapuolet saavat jatkuvasti ajantasaista tilannekuvaa ilman työmaakäyntejä. Reaaliaikainen tilannekuva täsmentyy työmaaresurssien paikkatiedoilla, jota kertyy työmailta aika-, paikka- ja tehtäväsidonnaisesti. Näin esimerkiksi hukkaa aiheuttavat syyt löytyvät, ja tietoon perustuvat toimenpide- ja korjausehdotukset kohdistuvat oikein.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomalaisyhtiö keräsi miljoonarahoituksen rakentamisen tekoälyohjelmiston kansainvälistämiseen – Microsoft jo asiakkaana”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat