Kokeile kuukausi maksutta

Professori Olli Seppänen on keskeinen vaikuttaja rakentamisen kehittämisessä – ”Kysyin, kuka haluaa olla mukana nostamassa Suomen maailman ykköseksi”

Rakennuslehden sarjassa esitellään rakennusalan vaikuttajia. Rakentamisen tuottavuuden parantaminen hukkaa vähentämällä on kiehtonut Aalto-yliopiston professoria Olli Seppästä kesätöistä lähtien. Hän on kehittänyt siihen ratkaisuja niin ohjelmistoalan kansainvälisenä sarja- ja kasvuyrittäjänä kuin rakentamisen systeemiseen muutokseen tähtäävän Building 2030 -konsortion vetäjänä.

 

Kotipihallaan kuvattu professori Olli Seppänen kirjoitti Rakennuslehden Vaikuttaja-sarjan tauluun kolme avainta rakentamisen kehittämiseen. Tarkemmin teesit löytyvät jutun lopusta. (Kuva: Jussi Helttunen)

Oulusta pääkaupunkiseudulle 1990-luvun lopulla muuttanut Olli Seppänen päätyi sattumalta kesätöihin saneeraustyömaalle.

”Kiertelin siellä aputyömiehenä ja havaitsin, että työnsuunnittelu oli aika alkeellista. Tiesin pian mestareita paremmin, missä työntekijät ja tavarat olivat ja missä niiden olisi pitänyt olla.”

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Professori Olli Seppänen on keskeinen vaikuttaja rakentamisen kehittämisessä – ”Kysyin, kuka haluaa olla mukana nostamassa Suomen maailman ykköseksi””

Viimeisimmät näkökulmat