Kokeile kuukausi maksutta

Suvilahteen sovitellaan nyt isoa tapahtumakeskusta – Näyttelijä Mikko Leppilammen hanke sai tonttivarauksen

Suunnittelussa pitää tehdä yhteistyötä Suvilahden skeittipuiston aktiivien kanssa.

Tapahtumakeskuksesta järjestetyn arkkitehtuurikilpailun voitti arkkitehtitoimisto Cederqvist & Jäntti ehdotus Contiki. KUVA: CEDERQVIST & JÄNTTI ARKKITEHDIT

Suvilahden iso tapahtumakeskus on yhden askelen lähempänä toteutumistaan. Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto varasi maanantaina Suvilahdesta alueen tapahtumakeskuksen suunnittelua varten.

Tonttivaraus on voimassa vuoden 2024 loppuun.

Tapahtumakeskuksesta on määrä tehdä ympärivuotisen tapahtumatuotannon keskus, jossa voidaan järjestää myös pienempiä kulttuuritapahtumia, koko perheen tapahtumia sekä liikkumis- ja harrastetapahtumia.

Suvilahti Event Hubin kokoon­juoksija on näyttelijä ja erilaisten tapahtumien moni­toimi­mies Mikko Leppilampi.

Rakentaminen voisi ajoittua vuosiin 2022–2025

Tapahtumakeskuksesta on järjestetty arkkitehtuurikilpailu, jonka voittajaksi palkittiin viime vuonna arkkitehtitoimisto Cederqvist & Jäntin ehdotus Contiki.

Suvilahti Event Hub -hanke on yksityisrahoitteinen. Tarkoituksena on toteuttaa yleisötapahtumille sekä elokuva- ja tv-tuotannoille soveltuvat tapahtuma- ja oheistilat, toimistotiloja, hotelli sekä ravintola- ja galleriatiloja.

Leppilampi yhteistyökumppaneineen on jo pitkään etsinyt soveliasta tonttia eri puolilta pääkaupunkiseutua tapahtumakeskusta varten.

Suvilahdessa rakentaminen voisi ajoittua vuosiin 2022–2025.

Tapahtumakeskusta on soviteltu Suvilahden alueen koilliskolkassa sijaitsevalle pysäköintialueelle.

Kehittämistä hiertää se, että uudisrakennus on sijoittumassa osittain myös Suvilahden DIY skeittipuistoon.

Elinkeinojaosto tähdentää, että Suvilahti DIY skeittipuiston toiminta on tärkeää säilyttää mahdollisimman keskeytymättömänä ja toiminnallisesti parhaassa mahdollisessa paikassa.

Sijoituspaikan valinnassa ja suunnittelussa tulee tehdä yhteistyötä skeittipaikan aktiivien kanssa.

Suvilahden tulevaisuuden suunnitelmat saivat vauhtia vuonna 2017, kun pormestari Jan Vapaavuori (kok) käynnisti kaikille avoimen ideointijakson. Sen tuloksista kaupunki järjesti kohdennetun arviointikilpailun kahdelle ryhmälle, ja Suvilahti Event Hub sai itselleen kehittämisvarauksen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suvilahteen sovitellaan nyt isoa tapahtumakeskusta – Näyttelijä Mikko Leppilammen hanke sai tonttivarauksen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat