Kokeile kuukausi maksutta

Sweco valittiin Espoon kaupunkiradan turvalaitejärjestelmien suunnittelijaksi

Rataosuus on osa Turun tunnin junan ensimmäistä vaihetta.

Sweco on valittu Espoon kaupunkiradan turvalaitejärjestelmien suunnittelijaksi. Yhtiön toimeksiantoon kuuluu suunnitteluperusteiden, edellisen suunnitteluvaiheen turvalaitejärjestelmien toimivuuden ja toteutettavuuden arviointi sekä turvalaitteiden rakentamissuunnitelmien laatiminen koko kaupunkiradan alueelle. Suunnittelualueen läpileikkaavana tekniikka-alana turvalaitesuunnitelmien yhteensovitus muiden hankkeeseen liittyvien suunnittelukokonaisuuksien kanssa on tärkeässä roolissa.

”Olemme Swecolla ylpeitä siitä, että pääsemme suunnittelemaan pääkaupunkiseudun mahdollisesti tärkeimmän rataosuuden turvalaiteratkaisua. Ratkaisulla varmistetaan tulevaisuuden nopeiden junayhteyksien toimivuus sekä mahdollistetaan turvallinen ja täsmällinen junaliikenne tuleville vuosikymmenille”, yksikön johtaja Mikko Rislakki Swecolta sanoo.

Espoon kaupunkirata on Väyläviraston sekä Espoon ja Kauniaisten kaupunkien yhteishanke, josta on sovittu myös Helsingin seudun MAL-sopimuksessa. Se mahdollistaa Espoon, Kauniaisten, Kirkkonummen ja Karjaan lähijunaliikenteen sekä Turun suunnan kaukojunaliikenteen kehittämisen. Kaupunkirata on myös osa Turun tunnin junan ensimmäistä vaihetta.

Lähi- ja kaukojunaliikenteen palvelutasoa parantava hanke aloitetaan rakentamissuunnittelulla, jonka jälkeen siirrytään usean vuoden kestävään rakentamisvaiheeseen. Hanke toteutetaan vuosina 2020–2028

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sweco valittiin Espoon kaupunkiradan turvalaitejärjestelmien suunnittelijaksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat