Kokeile kuukausi maksutta

Katajanokan kaava astui voimaan – Stora Enson uuden pääkonttorin rakentaminen alkaa syksyllä

Hiilineutraaliutta tavoittelevan rakennuksen on määrä valmistua vuonna 2024.

Helsingin Katajanokalle rakennettavan toimitila- ja hotellihankkeen, Katajanokan Laiturin, asemakaava sai lainvoiman viime viikolla. Työt osoitteessa Katajanokanlaituri 4 alkavat kesällä tontilla olevan varastorakennuksen purkutöillä. Työeläkeyhtiö Varman omistukseen tulevan uudisrakennuksen rakentamisen on tarkoitus alkaa ensi syksynä ja suunniteltu valmistuminen on keväällä 2024.

Rakennukseen tulee Stora Enson uusi pääkonttori, hotelli sekä kaupunkilaisille avointa tilaa, kuten kahvila- ja ravintolatiloja sekä konferenssitiloja.

”Tavoitteenamme on aloittaa rakennustyöt lupaprosessin jälkeen syksyllä”, sanoo Varman kiinteistökehitysjohtaja Sari Raunio.

Rakennuksen hotellioperaattori on valittu ja tämä tiedottaa hotellin konseptista myöhemmin.

Tavoitteena hiilineutraalius

Rakennuksen suunnittelussa on pyritty minimoimaan sen elinkaaren aikaiset ilmastovaikutukset ja hankkeessa tavoitellaan hiilineutraaliutta. Lisäksi rakennukselle haetaan sen valmistuttua LEED Platinum -ympäristösertifikaatti. Rakennus rakennetaan massiivipuuelementeistä.

Katajanokan Laiturista viime keväänä järjestetyn arkkitehtuurikilpailun voitti Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy:n työ Spring. Suunnitelman mukaisesti rakennuksen Kauppatorin päätyyn tulee pieni kaupunkipuisto, meren puolelle avautuu kahvila- ja ravintolatiloja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Katajanokan kaava astui voimaan – Stora Enson uuden pääkonttorin rakentaminen alkaa syksyllä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat