Kokeile kuukausi maksutta

OP:n infrarahasto keräsi avauskierroksella liki 160 miljoonaa – eurotavoite puolessa välissä

Rahasto tekee sijoituksia esimerkiksi sähkönjakeluun, lämmöntuotantoon ja -jakeluun, uusiutuvaan energiaan, liikenteeseen, tietoliikenteeseen sekä vesihuoltoon.

Rahaston tavoitteena on turvata infrastruktuurin kotimainen omistus ja laatutaso.

Markkinoiden ensimmäinen kotimainen eräpäivätön infrastruktuurirahasto OP Suomi Infra on kerännyt ensimmäisellä varainhankintakierroksella yhteensä 158 miljoonaa euroa sijoitussitoumuksia.

Rahaston ensimmäisen varainhankintakierroksen sijoitussitoumukset kerättiin kotimaisilta ammattisijoittajilta. Rahaston tavoitekoko on 300 miljoonaa euroa.

Rahasto tekee sijoituksia esimerkiksi sähkönjakeluun, lämmöntuotantoon ja -jakeluun, uusiutuvaan energiaan, liikenteeseen, tietoliikenteeseen sekä vesihuoltoon. Eräpäivättömyyden ansiosta rahasto voi sitoutua sijoituskohteisiin perinteisiä rahastoja pitkäjänteisemmin.

”Palaute on ollut erittäin myönteistä. Kotimaisuus sekä halu varmistaa infrastruktuurin suomalainen omistajuus puhuttelevat sijoittajia ja infratoimijoita”, kertoo OP Yrityspankin omaisuudenhoidon johtaja Tuomas Virtala.

Ensimmäisenä sijoituksena OP Suomi Infra sekä Napapiirin Energia ja Vesi ovat perustaneet yhteishankeyritys Neve Arctic Infran, jonka tavoitteena on pitää Pohjois-Suomen infrastruktuuri  kotimaisessa omistuksessa ja turvata laadukas operatiivinen liiketoiminta.

”Infrastruktuurin ylläpitämiseen ja varsinkin sen kehittämiseen tarvitaan huomattavasti lisää pääomia energiamurroksen ja digitalisaation myötä. Visiomme on olla halutuin kumppani infratoimijoille Suomessa”, Virtala kertoo.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “OP:n infrarahasto keräsi avauskierroksella liki 160 miljoonaa – eurotavoite puolessa välissä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat