Kokeile kuukausi maksutta

Uudet ratkaisut monipuolistavat betonijulkisivujen ilmettä – kolmiulotteiset pinnat ovat tämän vuosikymmenen trendi

Erikoisratkaisut monipuolistavat betonijulkisivujen ilmettä ja tarjoavat uusia mahdollisuuksia. Graafinen betoni on tehnyt jo läpimurron, kolmiulotteiset pinnat ovat nousemassa trendiksi ja muotobetoni on esimerkki uudesta innovaatiosta.

Scandic Grand Central -hotelli Helsingin päärautatieasemalla sai koko pohjoispuolen julkisivussa pintaansa kolmiulotteisen kuvioinnin. Kuva: Marc Goodwin

Julkisivujen erikoisratkaisuissa on palattu tavallaan ajassa sata vuotta taaksepäin, mutta uusin keinoin. Vuosisata sitten julkisivut olivat koristeellisia, työvoima halpaa ja materiaali kallista. Kun materiaalit halpenivat ja työvoima kallistui, siirryttiin yksinkertaisempiin julkisivuihin.

Materiaali on edelleen halpaa ja työvoima kallista, mutta Aalto-yliopiston betonitekniikan professori Jouni Punkin mukaan nykytekniikka mahdollistaa paljon sellaista, mikä ei ollut vielä parikymmentä vuotta sitten mahdollista – tai se mahdollistaa ainakin tehokkaamman ja taloudellisemman toteutuksen.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uudet ratkaisut monipuolistavat betonijulkisivujen ilmettä – kolmiulotteiset pinnat ovat tämän vuosikymmenen trendi”

Viimeisimmät näkökulmat