Kokeile kuukausi maksutta

Ekovillasta tutun Ecoupin listautumisanti alkoi

Kiertotaloustuotteita ja -palveluita rakennusalalle kehittävän Ecoupin listautumisanti käynnistyi maanantaina 13. syyskuuta. Yhtiö hakee listautumista Helsingin pörssin First North -listalle.

Kiertotaloustuotteita ja -palveluita rakennusalalle kehittävän Ecoupin listautumisanti käynnistyi maanantaina 13. syyskuuta. Yhtiö hakee listautumista Helsingin pörssin First North -listalle.

Merkintähinta on 7,56 euroa osakkeelta. Henkilöstöannissa merkintähinta on noin 9,9 prosenttia alhaisempi eli 6,81 euroa osakkeelta. Yhtiön osakekannan markkina-arvoksi muodostuu merkintähinnan perusteella noin 67,0 miljoonaa euroa, jos osakeanti merkitään täysimääräisesti.

Yhtiö tarjoaa listautumisannissa merkittäväksi alustavasti enintään hieman vajaat kaksi miljoonaa uutta osaketta. Mikäli kaikki osakkeet merkitään, yhtiö saa annista noin 15 miljoonan euron bruttovarat. Maksimimerkinnän tapauksessa uudet osakkeet vastaavat noin 22,5:tä prosenttia Ecoupin kaikista osakkeista ja niiden tuottamasta äänimäärästä annin jälkeen.

Osakeannin lisäksi yhtiön nykyiset osakkeenomistajat tarjoavat ostettavaksi alustavasti enintään reilut 550000 olemassa olevaa osaketta, jos anti ylimerkitään ja yhtiön hallitus käyttää oikeuttaan lisätä tarjottavien osakkeiden määrää. Jos myyjät myyvät enimmäismäärän osakkeita, osakemyynnistä kertyy myyjille noin 4,2 miljoonan euron bruttovarat.

Jos myös tämä lisäosake-erä käytetään täysimääräisesti, listautumisen yhteydessä voidaan laskea liikkeeseen ja myydä yhteensä enintään 2542390 osaketta.

Yksi mahdollisesti osakkeita myyvistä tahoista on sijoitusyhtiö Kaski Partners oy. Se on Ecoupin nykyinen pääomistaja ja jää edelleen kiertotalousyhtiöön omistajaksi yli 50 prosentin omistusosuudella myös annin jälkeen. Kaski Partnersin juuret ovat vuonna 1978 perustetussa ovia ja ikkunoita valmistavassa Kaskipuu oy:ssä.

Brava Invest oy, Harjavalta oy, Merimieseläkekassa, Säästöpankki Pienyhtiöt -sijoitusrahasto, Säästöpankki Ympäristö -erikoissijoitusrahasto ja Tirinom oy ovat sitoutuneet tietyin ehdoin merkitsemään listautumisannin yhteydessä tarjottavia osakkeita yhteensä noin 11,8 miljoonalla eurolla eli noin 61,4 prosenttia kaikista tarjottavista osakkeista olettaen, että myös lisäosake-erä käytetään täysimääräisesti.

Osakeannilla kerättävät varat on tarkoitus käyttää pääasiassa Ecoupin liiketoiminnan kasvun ja kansainvälistymisen tukemiseen, tuotekehitykseen ja uusien teknologioiden kehitykseen ja kaupallistamiseen sekä tuotantokapasiteetin ja markkinointikanavien rakentamiseen.

Nykyisin Ecoup tunnetaan erityisesti kierrätetystä puukuidusta valmistettavasta Ekovilla-eristeestä. Yhtiö tuottaa myös esimerkiksi teollisuuden ylijäämävillasta valmistettua puhallusvillaa, Ikivillaa. Palveluihin kuuluu myös vastaanottaa purkumineraalivillaa ja valmistaa siitä geopolymeerejä, joita voi hyödyntää muun muassa betonirakentamisessa, asfaltin valmistamisessa ja tiilien sekä pihakivien valmistuksessa.

Osakkeiden merkintäaika päättyy arviolta 24. syyskuuta, mutta mahdollisessa ylimerkintätilanteessa anti voidaan keskeyttää aikaisintaan 17. syyskuuta. Kaupankäynti tarjottavilla osakkeilla pörssin First North -listalla alkaa arviolta 5. lokakuuta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ekovillasta tutun Ecoupin listautumisanti alkoi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat