Kokeile kuukausi maksutta

Kontiotuote tuo markkinoille konseptin hirsikerrostalorakentamiseen

Kontiotuote on kehittänyt uuden konseptin hirsikerrostalojen rakentamiseen yhteistyössä Swecon, Lukkaroinen Arkkitehtien sekä Profinin kanssa.

Uudessa KontioBlock-konseptissa Kontio toimii hirsivalmistajana ja -toimittajana rakennusliikkeille. Konseptissa yhdistyvät yhtiön tekninen osaaminen hirsivalmistajana, kokemus asumisen tarpeista ja tyyleistä sekä näkemys elinkaariviisaasta rakentamisesta.

KontioBlock tarjoaa kokoelman rakenneratkaisuja, joita on testattu inspiraationa toimivien arkkitehtisuunnitelmien avulla.

”Tekninen tuotekehitysosastomme on selvittänyt vastauksen erilaisiin rakennekysymyksiin, ja tämä osaaminen on nyt asiakkaidemme käytössä kohdekohtaisesti Kontion projektipäällikön ohjauksessa. Teemme yhteistyötä kaikkien arkkitehtien ja rakennesuunnittelijoiden kanssa”, Kontion tekninen johtaja Mikko Löf kertoo tiedotteessa.

Puusta on helppo toteuttaa arkkitehtonisesti näyttäviä ja mielenkiintoisia rakennuksia, joten arkkitehti voi suunnittelussa haastaa itsensä ja uuden konseptin mahdollisuudet. Kontio kertoo, että se on valmis tukemaan arkkitehtejä heidän visioissaan, ja toivoo, että heidät haastetaan siinä, mitä kaikkea hirrestä pystyy valmistamaan.

Materiaalina KontioBlockissa käytetään painumatonta Kontion SmartLog-hirttä, joka yhtiön mukaan toimii teknisesti suurtenkin rakennusten materiaalina. Se mahdollistaa innovatiiviset ratkaisut arkkitehtuurissa ja rakennuksen suunnittelussa.

Kontio SmartLog -rakenteen kuormituskestävyys ja jäykkyys on testattu VTT:llä vuonna 2017, ja testin tulos osoitti, että rakenteen kuormituskestävyys on erinomainen. SmartLog-hirsi on helppo asentaa, mikä näkyy rakentamisen kustannussäästöinä, eikä se edellytä painumavaroja yhdistettäessä eri materiaaleja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kontiotuote tuo markkinoille konseptin hirsikerrostalorakentamiseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat