Kokeile kuukausi maksutta

Peab urakoi kustannuksiltaan selvästi nousseen Sirkkalan kouluhankkeen Turussa

Peab toteuttaa Turun kaupungille kaikkiaan viisi koulurakennusta käsittävän laajennuksen ja saneerauksen kokonaisuuden.

Sirkkalan koulu-urakkaan kuuluu tontilta purettava vanha koulu, jonka tilalle rakennetaan laajennusosa. Lisäksi saneerataan kolme vanhaa hirsirunkoista koulua ja 2000-luvulla rakennettu koulurakennus. Peabin urakkasumma on 13 miljoonaa euroa. Projekti käynnistyy lokakuussa 2021 ja valmistuu kesäkuussa 2023.

Sirkkalan kouluhankkeen kustannukset ovat paisuneet jo kahteen kertaan. Alkuperäisessä vuonna 2018 hyväksytyssä hankesuunnitelmassa hankkeen kustannusarvio oli noin 12,5 miljoonaa euroa. Ensin viime keväänä hankkeelle varattua määrärahaa nostettiin reiluun 15,4 miljoonaan euroon, mutta elokuussa kaupunki joutui nostamaan määrärahaa vielä uudelleen 18,6 miljoonaan euroon. Kaupunki sai urakkatarjoukset vain kahdelta suurelta yritykseltä.

Hanke sijaitsee aivan Turun keskusta-alueella Sirkkalankadun ja Itäisen Pitkäkadun välissä. Urakka-alue rajoittuu kahdelta sivulta katuihin ja kahdelta sivuilta asuinrakennuksiin. Tontin logistiikka on suunniteltava huolella ahtaiden tilojen takia. Kahden hirsikoulun kadun puoleiset sivut ovat suojeltuja.

”Turun yksikössä olemme halunneet vahvistaa korjausrakentamisen osuutta yksikkömme työkannassa. Sirkkalan koulun laajennus- ja korjausrakentamisurakka tukee hyvin tätä tavoitettamme”, Peabin Turun yksikön johtaja Petri Valkeinen kertoo tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Peab urakoi kustannuksiltaan selvästi nousseen Sirkkalan kouluhankkeen Turussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat