Kokeile kuukausi maksutta

Koulun kustannusarvio nousemassa jo toistamiseen miljoonilla Turussa

Sirkkalan koulun kaavaillun uudisrakennus ja peruskorjaus -hankkeen kustannusarvio on paisumassa jo toistamiseen todella rajusti Turussa.

Vasta huhtikuussa 2021 Turun kaupunginvaltuusto hyväksyi alkuperäisen hankesuunnitelman mukaisen noin 12,5 miljoonan euron kustannusarvion korottamisen kolmella miljoonalla eurolla. Kaupungin kesäkuussa saamat rakennus- ja tekniikkaurakoiden tarjoukset ylittivät kuitenkin tuon keväällä hyväksytyn määrärahan, joten hankkeen käynnistäminen edellyttää uutta kustannusarvion korotusta, nyt 3,15 miljoonalla eurolla.

Siten kaupunkiympäristölautakunnalle ehdotetaan nyt, että uudeksi kokonaiskustannusarvioksi hyväksyttäisiin noin 18,6 miljoonaa euroa. Uusi kustannusarvio sisältää hankevarauksen, suunnittelukustannukset ja rakennuttamiskulut.

Turun kaupungin mukaan kustannuksia on nostanut ennen kaikkea rakennusalan yleinen kustannustason nousu. Esimerkiksi alihankintakustannukset ja tietyt rakennusmateriaalikustannukset ovat olleet hyvin voimakkaassa nousussa.

Kaupungin mukaan myös urakkatarjousten vähäinen määrä kertoo rakennusalan korkeasta suhdannetilanteesta. Kaupunki sai määräaikaan mennessä urakoista vain kaksi tarjousta, jotka tulivat suurilta yrityksiltä. Muut urakoitsijat ilmoittivat, ettei heillä ole vapaana hankkeen tarvitsemaa resurssia. Kaupunki oli vielä määrittänyt valintakriteerit siten, että niin liikevaihdon kuin muidenkin vaatimusten perusteella kaikilla yrityksillä oli mahdollisuus jättää tarjoukset.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee uutta kustannusarvion korotusta kokouksessaan 10. elokuuta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Koulun kustannusarvio nousemassa jo toistamiseen miljoonilla Turussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat