Keskon rakentamisen kauppa veti niin hyvin, että yhtiö antoi positiivisen tulosvaroituksen

Kesko antoi torstaina 14. lokakuuta positiivisen tulosvaroituksen ja nosti koko kuluvan vuoden tulosohjeistusta.

k-rauta

Yhtiö kertoi ennakkotietoina kolmannen vuosineljänneksen luvuistaan, että sen liikevaihto kasvoi 9,4 prosenttia vuoden takaisesta ja vertailukelpoinen liikevoitto peräti 29,8 prosenttia.

Keskon mukaan luvut kasvoivat erityisesti rakentamisen ja talotekniikan kaupassa vahvan markkinan tukemana. Lisäksi viime vuosina rakentamisen ja talotekniikan kaupassa toteutetut uudistukset ovat merkittävästi parantaneet kannattavuutta yhdessä toteutettujen yrityskauppojen ja niiden onnistuneen integroinnin kanssa.

Toki Kesko kertoi myös päivittäistavarakaupassa ja autokaupassa vertailukelpoisen liikevoiton ylittäneen edellisen vuoden tason.

Nyt yhtiö arvioi vuoden 2021 vertailukelpoisen liikevoiton olevan haarukassa 740–800 miljoonaa euroa. Aiemmin yhtiö arvioi vertailukelpoisen liikevoiton olevan haarukassa 650–750 miljoonaa euroa. Myös tulosohjeistusta nostaa ennakoitua parempi myynnin kasvu ja tuloskehitys erityisesti rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä toimialan aikaisempaa positiivisemmat loppuvuoden näkymät.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Keskon rakentamisen kauppa veti niin hyvin, että yhtiö antoi positiivisen tulosvaroituksen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat