Kokeile kuukausi maksutta

Peab nappasi kymmenien miljoonien eurojen arvoisen korjaushankkeen kehitysvaiheen HYKS:istä

Peab toteuttaa Helsingin yliopistolliselle keskussairaalalle Naistenklinikan päärakennuksen A-osan peruskorjauksen kehitysvaiheen.

Naistenklinikan pääportti. Kuva: Jonne Sippola / HS

Nyt käynnistetyn kehitysvaiheen jälkeen siirrytään hankkeen toteutusvaiheeseen, mutta se edellyttää erillistä tilausta. Se liitetään myöhemmin nyt allekirjoitettuun sopimukseen.

Yhteistoiminnalliseen projektijohtourakkaan kuuluu Naistenklinikan päärakennuksen A-osan peruskorjaus tunnelikerroksesta aina katolle asti. Lisäksi rakennetaan yhdyskäytävä toisesta kerroksesta A- ja L-osien välille. Kaikkiaan peruskorjattavaa tilaa on noin 8 000 bruttoneliömetriä.

Naistenklinikka sijaitsee Helsingin Meilahdessa Haartmaninkadulla. Se on Meilahden kampuksen vanhin sairaalarakennus ja valmistui 1934. Naistenklinikka oli valmistuessaan Euroopan suurin synnytyssairaala.

Nyt kehitysvaiheeseen tulevan hankkeen korjausten kustannuksiksi on arvioitu noin 32 miljoonaa euroa.

Toteutusvaiheen on tarkoitus suunnitelmien mukaan alkaa ensi keväänä. Hankkeen on tarkoitus valmistua vuonna 2024.

” On erittäin hienoa päästä suunnittelemaan näin merkittävän rakennuksen peruskorjausta ja päästä näyttämään korjausrakentamisen osaamistamme. Sairaala-alueen ympäristön turvallisuuden ja häiriöttömyyden varmistamiseen kiinnitetään huomiota jo kehitysvaiheessa, ja se tulee olemaan toteutusvaiheen keskeisimpiä tavoitteita.”, Peabin Korjausrakentamisen yksikönjohtaja Ilkka Laakeristo kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Peab nappasi kymmenien miljoonien eurojen arvoisen korjaushankkeen kehitysvaiheen HYKS:istä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat