Maarakennusalan kustannusten nousu kiihtyi

Tilastokeskuksen mukaan maarakennusalan kustannukset jatkoivat kallistumistaan ja nousivat 10,3 prosenttia viime vuoden lokakuusta tämän vuoden lokakuuhun.

Kuvituskuva.

Rajuinta kustannusten vuosimuutos on ollut päällysteissä, joissa osaindeksi nousi peräti 32,2 prosenttiin. Maltillisinta nousu oli kalliorakenteissa, 3,9 prosenttia.

Syyskuussa kustannukset kipusivat ylöspäin 8,9 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Elokuussa vuotuinen nousuvauhti oli 9,4 prosenttia.

Kokonaisindeksin nousuun vaikuttaa edelleen eniten bitumin ja moottoripolttoöljyn kallistuminen. Kustannusten nousua hillitsi maa- ja kiviaineksen halpeneminen edellisen vuoden lokakuusta.

Pohjarakenteissa nousua kertyi liki yhdeksän ja maarakenteissa hieman reilut viisi prosenttia.

Kunnallisteknisissä järjestelmissä kustannukset nousivat 10,5, betonirakenteissa 10,3 ja teknisissä sekä muissa järjestelmissä 5,3 prosenttia.

Murskaustöissä kustannukset ovat kasvaneet 8,6 prosenttia. Ylläpitotöissä kustannukset ovat nousseet neljä prosenttia. Kasvu on jakautunut teiden  ylläpidon 3,5, katujen ylläpidon 4,3 ja ratojen ylläpidossa 4,1 prosentteihin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Maarakennusalan kustannusten nousu kiihtyi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat