Kokeile kuukausi maksutta

”Rakentamisen vaikutukset tulisi nähdä kokonaisuutena katsoen pitkälle tulevaisuuteen” – Hyytiälän metsäaseman uudisrakennukselle tavoitellaan 150 vuoden elinkaarta lainaamalla vanhaa

Uudisrakennuksen rungon ja perustusten pitäisi kestää 150 vuotta. Tavoite on ollut koko hanketta määrittävä tekijä.

Jos halutaan rakentaa mahdollisimman energiatehokas rakennus, pitäisi kaikki suunnitteluratkaisut tehdä energiatehokkuus edellä. Jos taas halutaan rakentaa mahdollisimman vähähiilinen talo, tulisi se huomioida kaikissa materiaalivalinnoissa.

Ja jos tavoite on rakentaa talo, joka kestää mahdollisimman pitkään, tulisi kaikki ratkaisut tehdä tähän tavoitteeseen pyrkien. Tällaisesta valinnasta on kyse Helsingin yliopistokiinteistöt oy:n (HYK) Hyytiälän metsäaseman uudisrakennushankkeessa. Tavoitteena on, että rakennuksen elinkaari olisi 150 vuotta.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “”Rakentamisen vaikutukset tulisi nähdä kokonaisuutena katsoen pitkälle tulevaisuuteen” – Hyytiälän metsäaseman uudisrakennukselle tavoitellaan 150 vuoden elinkaarta lainaamalla vanhaa”

Viimeisimmät näkökulmat