Kokeile kuukausi maksutta

Peab sai lähes 100 asunnon urakan Tampereelta

Peab toteuttaa Tampereen Hervantajärven kaupunginosaan yhteensä 93 asunnon kerrostalohankkeen.

Kuva: Raami Arkkitehdit ja Y-Säätiön M2-Kodit

Y-Säätiön M2-Kotien rakennuttama viisikerroksinen ja kolmerappuinen talo nousee osoitteeseen Lyyrapyrstö 2. Rakennustyöt on aloitettu tammikuussa, ja asuntojen arvioidaan valmistuvan kesäkuussa 2023. Peabin urakkasumma on 11 miljoonaa euroa.

Raami Arkkitehtien suunnittelemaan taloon tulee asuntojen ohella yhteistiloja, joita asukkaat saavat varata käyttöönsä. Pyykkituvan, polkupyörän pesupaikan ja talosaunojen lisäksi asukkaiden käytössä on kolme etätyöhuonetta sekä avoin yhteistila.

Kerrostalo toteutetaan A-energialuokkaan. Hiilijalanjälkeä on pyritty pienentämään muun muassa valitsemalla runkoratkaisuksi ontelolaatat massiivilaatan sijaan. Katolle on suunniteltu aurinkopaneelit.

”Olemme Peabilla laskeneet omien kohteidemme hiilijalanjäljen jo yli kahden vuoden ajan sekä sitoutuneet rakentamaan omat kohteemme A-energialuokkaan”, Peabin Tampereen yksikön johtaja Kalle Kulmala sanoo tiedotteessa.

Tampereen kaupungin tontinluovutusehdot edellyttävät, että tontille tulee sijoittaa taidetta. Tämän tavoitteena on visuaalisesti näyttävän asuinympäristön lisäksi vaikuttaa myönteisesti asukasviihtyvyyteen. M2-Kotien kerrostalon taiteesta vastaavat nykytaiteilijat Tellervo Kalleinen ja Oliver Kochta-Kalleinen. Lyyrapyrstön kerrostalon pihalle valmistuu viisi mosaiikkipöytää. Pöydät ovat osa Y-Säätiön vuonna 2020 julkaisemaa 35-vuotistaideprojektia, jonka tarkoituksena on kuvata Y-Säätiön asukkaita ja heidän moninaisuuttaan.

Linnuntietä noin kahdeksan kilometrin päässä Tampereen keskustasta sijaitseva Hervantajärvi on uusi luonnonläheinen asuinalue. Tampereen kaupunki on linjannut, että osalle Hervantajärven tonteista tulee toteuttaa puurakentamista. Tampereen raitiotielinjan nykyinen päätepysäkki sijaitsee Hervantajärven asuinalueen keskiosissa.

Kaikki Y-Säätiö-konserniin kuuluvan M2-Kotien rakennuttamat vuokratalot ovat Ara-kohteita, eli ne ovat valtion tuella rakennettuja ja niiden vuokrat ovat säädeltyjä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Peab sai lähes 100 asunnon urakan Tampereelta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat