Kokeile kuukausi maksutta

Tampere noussut puurakentamisen pääkaupungiksi – ”Jos pienikin rakennusosa voidaan korvata puulla, Tampere suhtautuu siihen erittäin myönteisesti”

Rakennuslupien myöntämisessä Tampere on jopa edellä itselleen asettamaansa tavoiteaikataulua puukerrostalojen osuudessa koko kerrostalorakentamisesta. Etenkin Toasilla on useita puukerrostalohankkeita.

Puun käyttö rakentamisessa kasvoi, mutta hitaasti. Kuvassa rakennetaan Tampereen Kauppiin viime vuonna valmistunutta puukerrostaloa. Kuva: Petri Kivinen
Kuva: Petri Kivinen

Tampereella päättyi vuodenvaihteessa monivuotinen puurakentamisen edistämisohjelma. Asian edistäminen kaupungissa ei silti siihen loppunut, sillä esimerkiksi hiilineutraalin Tampereen tiekartassa viitataan puurakentamisen edistämiseen. Myös koko Pirkanmaan osalta pyörii tämän vuoden loppuun puukerrostalorakentamisen kasvuun tähtäävä ohjelma.

Hyvällä syyllä voidaankin sanoa, että Tampere toimii tällä hetkellä veturina koko Suomen puurakentamisen edistämisessä. Ympäristöministeriön viimeisimmän selvityksen mukaan puurakentamista kaavaillaan Suomen kaupungeista eniten Tampereelle toista vuotta peräkkäin. Vuoden 2020 lopussa Tampereella oli rakenteilla kymmenen puukerrostaloa, ja sen jälkeen on käynnistynyt pari lisää.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tampere noussut puurakentamisen pääkaupungiksi – ”Jos pienikin rakennusosa voidaan korvata puulla, Tampere suhtautuu siihen erittäin myönteisesti””

Viimeisimmät näkökulmat