Kokeile kuukausi maksutta

Poliittinen kriisi ja ulkomaisten yritysten kyykytys näkyvät: Suomalaisyritykset jättävät Venäjän

Moni suomalaisyritys on tehnyt lähtöpäätöksen, kun Venäjän liiketoiminnan riskit ovat kasvaneet ja ulkomaisten yitysten toimintamahdollisuudet huonontuneet. Kaikki eivät kuitenkaan ole lähdössä.

EKE:n Venäjän maajohtaja Andrei Hitrov, projektinjohtaja Erkki Väisänen ja varajohtaja Michail Spric San Gally Park -kohteessa Pietarissa. Kuva: Sergey Grachev

Poliittiset jännitteet lisäävät epävarmuutta Venäjällä toimivissa suomalaisyrityksissä. Pakotteet, ruplan kurssin vaihtelu ja kauppapoliittiset toimet vaikeuttavat toimintamahdollisuuksia. Moni suomalainen yritys onkin päättänyt lähteä kotiin.

Vetäytyminen Venäjältä alkoi näkyä jo vuonna 2018, jolloin muun muassa Ruukki Construction ja Betset lopettivat Venäjän bisnekset. Vuonna 2019 Neste myi huoltoasemansa ja Nurminen Logistics liiketoimintansa. Jatkoa seurasi, kun talotekniikkayhtiö Are myi Pietarin alueen liiketoimintansa paikalliselle johdolle lokakuussa 2020 ja VR luopui Venäjän maantielogistiikasta kesällä 2021.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Poliittinen kriisi ja ulkomaisten yritysten kyykytys näkyvät: Suomalaisyritykset jättävät Venäjän”

Viimeisimmät näkökulmat