Kokeile kuukausi maksutta

Lahden kaupungintaloa peruskorjataan pieteetillä ja sisäpiha saa uuden elämän

Lahden kaupungintalossa ei ole tiedossa isoja sisäilmaongelmia, mutta rakenteita tutkitaan, puhdistetaan ja korjataan perusteellisesti. Samalla uusitaan talotekniikka ja kehitetään toiminnallisuutta suojelurajoitteiden puitteissa. Kriittisimmät työvaiheet ovat sisäpihan kattaminen ja kellarikaivantojen injektointi vesilasilla.

Katto uusitaan puruista lähtien sääsuojan alla. Se peittää koko rakennuksen. Kuva: JOhannes Wilenius
Arkkitehti Eliel Saarisen suunnittelema Lahden kaupungintalo on valmistunut vuonna 1912. Aika on kohdellut rakennusta kovalla kädellä: kellotornia on pommitettu ja ammuttu, jatkosodan pommituksissa lähti koko katto, ja 1980-luvun alun ullakkopalossa katto tuhoutui toisen kerran.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lahden kaupungintaloa peruskorjataan pieteetillä ja sisäpiha saa uuden elämän”

Viimeisimmät näkökulmat