Kokeile kuukausi maksutta

Ateneumin taidemuseossa alkaa peruskorjaus

Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevassa Ateneumin taidemuseossa käynnistyy huhtikuun alusta 2022 korjaus- ja muutostyöhanke.

Ateneum kuvattuna vuonna 2021. Kuva: Seppo Kärki / IS

Rakennushankkeen tilaajana ja rakennuttajana toimii valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt. Pääurakoitsijana toimii Rakennus oy Antti J. Ahola, joka on vastannut myös Kansallisgallerian toisen kohteen, Kiasman laajasta peruskorjauksesta. Pää- ja arkkitehtisuunnittelijana toimii LPR-arkkitehdit oy. Koko hankkeen kustannusarvio on 17,7 miljoonaa euroa. Museo avautuu uudistettuna tammikuussa 2023.

Hankkeen tavoitteena on parantaa museon sisäolosuhteiden hallintaa ja keskeisten yleisötilojen toiminnallisuutta. Peruskorjauksessa uusitaan museon ilmanvaihtokoneet, uudistetaan Ateneuminkujan sisäänkäyntiä ja rakennetaan yleisölle uudet wc-tilat.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ateneumin taidemuseossa alkaa peruskorjaus”

Viimeisimmät näkökulmat