Kokeile kuukausi maksutta

Bonava tähtää parhaaseen A-ryhmään – maalämpö ykkösvaihtoehto uudiskohteissa

Maalämpöä hyödyntäviä kohteita on Helsingin ja Tampereen lisäksi suunnitteilla Turkuun, Espooseen ja Kirkkonummelle.

Postipuisto Helsingissä on yksi Bonavan maalämpökohteista. (Kuva: Bonava)

Bonava tähtää A-energialuokkaan kaikissa uusissa rakennushankkeissaan ja satsaa entistä selkeämmin maalämpöön uudiskohteiden energiaratkaisuna.

Bonavalla on rakenteilla jo useita maalämpöä käyttäviä kohteita. Kun se yhdistetään kiinteistösähköä tuottaviin aurinkopaneeleihin, voidaan käytönaikaisia energiankulutuksen päästöjä vähentää merkittävästi, kertoo Bonava Suomen kestävän kehityksen asiantuntija Ayla Dinçay.

”Tavoitteemme on parantaa energiatehokkuutta ja edistää vähähiilisten ratkaisujen käyttöönottoa. Siksi tavoittelemme A-energialuokkaa kaikissa uusissa rakennushankkeissamme”, Dinçay sanoo.

Parhaillaan Bonava rakentaa Helsingin Postipuistoon maalämmöllä lämpiäviä hitas-koteja. Kodin varanneista 62 prosenttia kertoi maalämmön vaikuttaneen ostopäätökseen. Tampereen Hervantaan puolestaan nousee maalämpöä hyödyntävä asuinkerrostalo, jossa pääosa kiinteistösähköstä tuotetaan aurinkopaneeleilla.

Maalämpöä hyödyntäviä kohteita on Helsingin ja Tampereen lisäksi suunnitteilla Turkuun, Espooseen ja Kirkkonummelle.

”Maalämpö on energiakustannuksiltaan kaukolämpöä edullisempi ja hintavakaampi järjestelmä. Uskomme, että maalämmön käyttöönotolla on positiivinen vaikutus myös asunnon arvoon”, Dinçay sanoo.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Bonava tähtää parhaaseen A-ryhmään – maalämpö ykkösvaihtoehto uudiskohteissa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat