Kokeile kuukausi maksutta

Finlandia-talon erikoisin korjaushanke kestää kaksi vuotta – kunnostettavia kohteita on tuhansia

Alvar Aalto suunnitteli Finlandia-talon kokonaistaideteokseksi. Se näkyy nyt mittavassa peruskorjaushankkeessa, jossa valaisimien kunnostaminen on jo valaisimien lukumäärän puolesta ainutlaatuinen projekti.

Valaistustekniikan modernisointi ei näy ulospäin, mutta kunnostuksen jälkeen valaisimet täyttävät tämän päivän turvallisuusvaatimukset, mutta näyttävät juuri siltä, millaisiksi ne suunniteltiin. Kuva: Christian Jakowleff

Aallolle tyypilliseen tapaan Finlandia-taloon suunniteltiin useita uniikkeja valaisimia. Valaisimet ja valaistus ovat merkittävä osa rakennuksen identiteettiä ja sisustuksen tunnelmaa.

Valaisimien positiomäärä on Finlandia-talossa omaa luokkaansa. Kunnostettavia valaisimia on kaiken kaikkiaan yli 2 700 – ulkovalaisimista sisääntuloaulan ja lämpiön sekä henkilökunnan tilojen valaisimista konserttisalin ja orkesterimontun teknisiin valaisimiin. Erilaisia valaisintyyppejä on noin 200.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Finlandia-talon erikoisin korjaushanke kestää kaksi vuotta – kunnostettavia kohteita on tuhansia”

Viimeisimmät näkökulmat