Kokeile kuukausi maksutta

Lehto aloittaa kolmen miljoonan säästökuurin – tarjolla lomautuksia ja tehtäväsiirtoja

”Säästöneuvotteluilta” säästyvät putkiremontteihin keskittyvä Remonttipartio ja Insinööritoimisto Mäkeläinen. Taustalla on yleinen tehostustarve ja kustannusten raju nousu.

Muutosneuvotteluilla tavoitellaan yhteensä noin 150 henkilötyövuotta vastaavia säästöjä. Mahdolliset toimenpiteet toteutetaan lomautuksina, työtehtävien muutoksina ja siirtoina toisiin tehtäviin.Kuva Lehdon Hartolan tehtaalta.

Lehto käynnistää henkilöstönsä kanssa muutosneuvottelut, joilla tehostetaan Lehdon toimintaa ja vähennetään rakennuskustannusten noususta aiheutuvaa kustannuspainetta.

Tiedotteen mukaan neuvotteluilla tavoitellaan yhteensä noin 150 henkilötyövuotta vastaavia säästöjä, joiden vaikutus vuodelle 2022 arvioidaan olevan noin 3 miljoonaa euroa.

Neuvottelut koskevat konsernin kaikkia yksiköitä paitsi putkiremontteihin keskittyvää Remonttipartiota ja Insinööritoimisto Mäkeläistä.

Toimitilat-palvelualueella neuvottelut koskevat suunnitelmia, jotka liittyvät toimintojen keskittämiseen entistä rajatumpiin asiakas- ja tuoteryhmiin, elinkaariliiketoiminnan lakkauttamiseen sekä yksiköiden tiivistämiseen. Asunnot-palvelualueella neuvotellaan henkilöstöresurssien sopeuttamisesta vallitsevaan markkinatilanteeseen, taloteknisten töiden toteutusmallista ja hoivarakentamisen tulevasta volyymistä.

Lehdon tehdastuotannossa neuvottelut koskevat toimenpiteitä, joilla vastataan asunto- ja toimitilarakentamisen muutoksiin. Mahdolliset toimenpiteet toteutetaan lomautuksina, työtehtävien muutoksina ja siirtoina toisiin tehtäviin vuoden 2022 aikana.

”Myös konsernin hallinto- ja tukipalvelut suunnitellaan vastaamaan asunto- ja toimitilarakentamisen muutoksia ja sisäistä palvelutarvetta”, tiedotteessa todetaan.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lehto aloittaa kolmen miljoonan säästökuurin – tarjolla lomautuksia ja tehtäväsiirtoja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat