Kokeile kuukausi maksutta

Venäjältä lähtö on tuskaisa prosessi, turvallisuuskin huolestuttaa – ”Käytännössä homma on pian finito”

Venäjällä toimivissa suomalaisissa rakennusalan yrityksissä pohditaan tarkkaan toimintamalleja. Itse lähtöpäätöstä hankalampaa on sen hallittu toteuttaminen. Mitä syvemmällä yritys on venäläisessä liiketoimintaympäristössä, sitä vaikeampaa irtautuminen on.

Saunakiukaita ja saunoja valmistavalla Harvialla on Venäjällä 27 työntekijää. Heidän työsuhteensa osalta ei ole päätöksiä tehty.

Yksi keino on lopettaa toimintansa ja irtisanoa työntekijät. Tosin Venäjä on varoittanut määrittelevänsä sellaisen toimen tahalliseksi konkurssiksi. Sen jälkeen paikallisille johtajille olisi luultavasti tiedossa ongelmia, kuten vahingonkorvauksia tai vieläkin vakavampia rangaistuksia.

Tilanteen tekee pulmalliseksi se, että kukaan ei tiedä miten Venäjällä suomalaisyritysten poistumisiin reagoidaan. Jos Venäjälle on jäämässä suomalaisyrityksen omaisuutta, mihin se päätyy? Tähän ei tällä hetkellä osaa vastata kukaan.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Venäjältä lähtö on tuskaisa prosessi, turvallisuuskin huolestuttaa – ”Käytännössä homma on pian finito””

Viimeisimmät näkökulmat