Kokeile kuukausi maksutta

Bravida Finlandin kannattavuus koheni selvästi inflaatiopaineista huolimatta

Talotekniikkayhtiö Bravida Finland kohensi kannattavuuttaan ensimmäisellä vuosineljänneksellä huomattavasti samalla kun liikevaihto kasvoi hieman.

Bravida sai keväällä ja alkukesällä hyvin tilauksia.
Kuvituskuva. Kuva: Bravida

Yhtiön liikevoitto ennen liikearvopoistoja nousi vajaasta miljoonasta eurosta 1,42 miljoonaan euroon ja liikevaihto kasvoi kolme prosenttia 38,9 miljoonaan euroon.

”Olemme onnistuneet projektien valinnassa ja riskien arvioinnissa. Alkuvuosi sujui hyvin Ukrainan sodasta ja inflaatiopaineista huolimatta, mistä jälleen kiitos sitoutuneelle henkilöstöllemme sekä asiakkaillemme”, Bravida Finlandin toimitusjohtaja Marko Holopainen sanoo tiedotteessa.

Bravidan liiketoiminnassa on näkynyt service- ja urakointiliiketoiminnan elpyminen, mutta markkinanäkymiä vaikeuttavat toimitusketjuihin, energian hintaan ja muuhun hintatasoon vaikuttavat tekijät, kuten Ukrainassa jatkuva sota. Epävarmuuksista huolimatta uusia tilauksia kertyi alkuvuonna neljänneksen enemmän kuin vuosi sitten, yhteensä 33,4 miljoonan euron edestä.

”On ilahduttavaa, että uudet tilaukset kasvoivat selvästi. Riskit materiaalien hintojen ja saatavuuden suhteen eivät ole pienentyneet, mutta meillä on hyvät prosessit niiden ennakointiin ja reagoimiseen”, Holopainen sanoo.

Hän ennakoi energiansäästön ja huoltopalveluiden kysynnän kasvavan.

”Pako fossiilisista energialähteistä lisää nykyaikaisen talotekniikan, kuten automaation ja energiaa säästävien ratkaisujen kysyntää. Asiakkaat ovat ratkaisuista entistä kiinnostuneempia, ja esimerkiksi aurinkosähköjärjestelmien kysyntä on kasvanut merkittävästi.”

”Edistämme myös omia kestävän kehityksen kehityshankkeitamme suunnitellusti ja seuraamme edelleen tiiviisti yritysmarkkinoita ja kartoitamme kiinnostavia ostokohteita.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Bravida Finlandin kannattavuus koheni selvästi inflaatiopaineista huolimatta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat