Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusalan uusin pörssitulokas sukelsi ensimmäisenä kaupankäyntipäivänään

Ilmanvaihtoalan yritys Lifa Airin taival Helsingin pörssissä alkoi todella rajussa laskussa.

Lifa Airin osake noteerattiin 20. huhtikuuta ensimmäistä kertaa Helsingin pörssin First North -markkinapaikalla. Yhtiön osakkeella käytiin aamupäivällä kello 10.36 kauppaa 2,50 eurolla, jossa oli laskua peräti 26,5 prosenttia listautumisannin 3,40 euron merkintähinnasta. Osake oli aamupäivän kaupankäynnissä pahimmillaan yli 30 prosenttia miinuksella merkintähintaan nähden. Raju luisu kuitenkin oikeni hieman päivän mittaan, ja lopulta osakkeen päätöskurssiksi muodostui keskiviikkona 2,8995 euroa, joka oli 14,7 prosenttia alle merkintähinnan.

Siinä mielessä kaupankäynnin käynnistyminen miinuksella ei yllättänyt, että yhtiön listautumisanti ei ollut mikään menestys. Yhtiö tarjosi annissa merkittäväksi alustavasti enintään kolme miljoonaa osaketta ja tavoitteli noin 10 miljoonan euron bruttovaroja. Anti ei kuitenkaan käynyt kaupaksi kokonaisuudessaan, vaan noin neljäsosa osakkeista jäi merkitsemättä. Viime aikoina useimmat listautumisannit on ylimerkitty reippaasti, monesti moninkertaisesti. Esimerkiksi Lapwallin anti ylimerkittiin 8,8-kertaisesti.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusalan uusin pörssitulokas sukelsi ensimmäisenä kaupankäyntipäivänään”

Viimeisimmät näkökulmat