Kokeile kuukausi maksutta

Lifa Air suunnittelee listautumista

Suomalainen vuonna 1988 perustettu ilmanvaihtoalan yritys Lifa Air suunnittelee listautumisantia Nasdaq Helsingin First North Growth Market Finland -markkinapaikalle.

Suunnitellut listautumisannin odotetaan koostuvan osakeannista ja sen koko on alustavasti kymmenen miljoonaa euroa. Listautumisella yhtiö hakee uutta pääomaa kasvulle, kansainvälistymiselle ja toiminnan laajentamiselle.

Lifa Airin liiketoiminta jakautuu kolmeen liiketoiminta-alueeseen, jotka ovat ilmanpuhdistimet, hengityssuojaimet ja kirurgiset suu-nenäsuojukset sekä ilmanvaihtohygieniatuotteet. Sen tuotteita on myyty yli sataan maahan.

”Strategiamme mukaisesti tavoittelemme keskipitkällä aikavälillä 25–30 prosentin liikevaihdon keskimääräistä vuosittaista kasvuvauhtia ja vähintään 20 prosentin käyttökatemarginaalia  ja 40 prosentin omavaraisuusastetta. Kasvutavoitteemme ovat linjassa merkittävien megatrendien kanssa, ja näkemyksemme mukaan koronaviruspandemia on vain alkusysäys ilmanlaadun tärkeyden tiedostamisessa. Kaupungistuminen ja ilmansaasteet lisäävät tarvetta henkilökohtaiselle suojautumiselle, ja ilmanlaatuun liittyvän sääntelyn tiukentuminen voi tukea liiketoimintamme kasvua. Uskomme vahvasti megatrendien kiihdyttävän tuotteidemme kysyntää”, yhtiön toimitusjohtaja Vesa Mäkipää kertoo.

Viime vuonna Lifa Air-konsernin liikevaihto oli 17,8 miljoonaa euroa. Kasvua kertyi roimasti, sillä vuonna 2020 liikevaihto oli 10,8 miljoonaa euroa. Yhtiön käyttökate oli viime vuonna 5,9 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on 58 työntekijää.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lifa Air suunnittelee listautumista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat