Kokeile kuukausi maksutta

Muovikierrätyksen Green Deal etenee rakennusalalla – tarjolla myös verkkokoulutusta

Motiva on tuottanut ympäristöministeriön rahoittamana myös Rakentamisen muovit -verkkokoulutuksen, joka on suunnattu rakennusalalle koko toimitusketjun käyttöön.

Kalvomuovien lisäksi työmailla halutaan saada kiertoon myös muut muovituotteet. Yksi koulutuskokonaisuus keskittyy muovien kierrättämiseen infrarakentamisessa.

Jo 17 organisaatiota on liittynyt mukaan vapaaehtoiseen Rakentamisen muovit green deal -sopimukseen, kertoo energian ja materiaalien tehokkaaseen ja kestävään käyttöön kannustava Motiva.

Ympäristöministeriön ja rakentamisen arvoketjussa toimivien yhdistysten allekirjoittaman sopimuksen tavoitteena on lisätä kierrätetyn kalvomuovin käyttöä kalvomuovien tuotannossa niin, että vuoden 2027 loppuun mennessä tuotannossa käytetyistä raaka-aineista 40 prosenttia on kierrätettyä materiaalia.

”Sopimukseen liittyneet muoviteollisuuden yritykset aikovat saavuttaa tämän 40 prosentin osuuden, ja osassa tuoteryhmiä jopa 50 prosentin osuuden vuoteen 2027 mennessä. Nämä ovat merkittäviä muutoksia kohti muovien kiertotaloutta”, sanoo projektipäällikkö Päivi Piispa ympäristöministeriöstä.

Motiva on tuottanut ympäristöministeriön rahoittamana Rakentamisen muovit -verkkokoulutuksen, joka on suunnattu rakennusalalle koko toimitusketjun käyttöön. Maksuton, itseopiskeltava ja kaikille avoin koulutuskokonaisuus sopii rakennushankkeiden ja urakoiden tilaajille ja toteuttajille, tuoteteollisuudelle, kaupan alalle sekä rakennuskonevuokraamoille. Koulutus antaa esihenkilöille ja työnjohdolle lisätietoa ja valmiuksia opastusta varten.

”Lyhytkestoiseen moduulipohjaiseen verkkokoulutukseen kannattaa tutustua. Asia konkretisoituu toimialalla vasta sitten, kun tietoisuus kalvomuovien erilliskeräyksen ja kierrätyksen merkityksestä on levinnyt vielä laajemmin”, toteaa Motivan asiantuntija Nina Teirasvuo.

Tämän vuoden aikana koulutuskokonaisuus täydentyy vielä yhdellä moduulilla, joka keskittyy muovien kierrättämiseen infrarakentamisessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Muovikierrätyksen Green Deal etenee rakennusalalla – tarjolla myös verkkokoulutusta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat