Kokeile kuukausi maksutta

Yllätyskunta jyrää mökkikaupassa

Tampereen seudun vetovoima alkaa näkyä myös mökkikaupassa.

Suomalaiset ottivat tammi–helmikuussa mökkilainoja enemmän kuin koskaan aiemmin vuoden kahden ensimmäisen kuukauden aikana.

Tampere on viime vuosina kerännyt selkeästi eniten muuttovoittoa Suomen sisältä. Nyt suosio heijastuu myös vapaa-ajanasuntojen menekkiin. Sastamala on ollut tänä keväänä Suomen toiseksi halutuin mökkipaikkakunta. Suosio näkyy Oikotie Asunnot -palvelun hakumääristä. Viime vuonna Sastamala ei mahtunut 20 vetovoimaisimman joukkoon.

”Viime vuonna mikään Pirkanmaan kunnista ei yltänyt Suomen 20 halutuimman mökkikunnan joukkoon. Tänä vuonna Sastamala on pompannut tyhjästä liki kärkeen. Pirkanmaan mökeistä maksetut hinnat nousivat viime vuonna 10 prosenttia sekä kaavoitetuilla alueilla että haja-asutusalueilla. Se kielii nousevasta kysynnästä”, Oikotie Asuntojen johtaja Anna Leinonen sanoo.

Tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä pirkanmaalaiset rantamökit olivat maakunnallisessa myyntivertailussa keskimäärin Suomen arvokkaimpia kaavoitettujen alueiden osalta. Haja-asutusalueiden rantamökkien myyntihinnat olivat Pirkanmaalla toiseksi korkeimpia, Uudenmaan jälkeen. Keskimäärin hintavimpia rantamökit ovat tänä vuonna olleet Pirkanmaalla ja Uudellamaalla.

Suomalaiset ottivat nyt tammi–helmikuussa mökkilainoja enemmän kuin koskaan aiemmin vuoden kahden ensimmäisen kuukauden aikana. Tammikuussa suomalaiset ottivat mökkilainaa yhteensä 57 miljoonaa euroa ja helmikuussa yhteensä 68 miljoonaa. Viime vuonna, jolloin jo oli mökkibuumi, vastaavat luvut olivat 52 miljoonaa ja 60 miljoonaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yllätyskunta jyrää mökkikaupassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat