Kokeile kuukausi maksutta

Yksiöt ja mökit kiinnostivat syksyllä

Yksiöiden kysyntä ei hyydy kasvukeskusalueilla.

Kiinteistömaailman lokakuun myyntitilastoista nousee esiin yksiöiden ja mökkikaupan vilkkaus. Suomen suurin kiinteistönvälittäjä teki kuukauden aikana yhteensä 1077 käytettyjen ja uusien asuntojen sekä kiinteistöjen kauppaa.

”Ihan pienimmät asunnot ovat vaihtaneet alkusyksyn aikana vilkkaasti omistajaa. Korona-aikana paljon puhutun omakotitalokaupan varjoista on selvästi nousemassa myös pienimpien asuntojen kauppa. Alkusyksyn eli elo-lokakuun aikana niiden kauppamäärät ovat nousseet liki viidenneksen vuodentakaiseen verrattuna, mikä kertoo varsin merkittävästi kasvaneesta aktiivisuudesta pienimpien asuntojen vaihdossa”, sanoo Kiinteistömaailman analyytikko Tony Korkala yhtiön tiedotteessa.

”Toinen ilmiö on edelleen aktiivisesti jatkuva mökkikauppa. Viime syksyn kasvulukuihin ei sentään ihan ylletä, mutta edelleen mökkikauppoja tehtiin lokakuussa lähes 50 prosenttia enemmän kuin viimeisenä korona-aikaa edeltäneenä syksynä eli lokakuussa 2019.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yksiöt ja mökit kiinnostivat syksyllä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat