Kokeile kuukausi maksutta

Analyysi: Hurlumhei on jatkunut jo seitsemän vuotta, mutta kesällä saattaa tapahtua käänne

Kovilla kierroksilla pyörineessä asuntorakentamisessa saattaa olla edessä käännekohta.

Kuvituskuva. Uusien taloyhtiön hallinto vaatii uudenlaista osaamista.

Uusien asuntojen markkinoilla on käsillä käännekohta, urheiluselostajan ilmauksella kulminaatiopiste. Seitsemän vuotta jatkunut rakentamisbuumi on ainakin kuluttajakauppaan tulevien omistusasuntojen osalta ohi. Vuokratuotanto on kuitenkin pitänyt asuntotuotannon edelleen ennätysmäisen korkealla.

Gryndin aloitukset romahtaneet

Rakennuslehden markkinakatsaukset osoittavat, että kuluttajille myytävien gryndiasuntojen osalta on tapahtunut käänne koko maassa. Aloitukset ja kauppa ovat pudonneet rajusti. Muutos on ollut pääkaupunkiseudulla vielä muuta maata jyrkempi.

Gryndin aloitukset ovat pudonneet vuodessa 37 prosenttia ja syksyn 2017 huipusta aloitukset ovat yli puolittuneet. Täytyy mennä seitsemän vuotta taakse päin, jotta aloitukset ovat olleet nykyistä alemmalla tasolla.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Analyysi: Hurlumhei on jatkunut jo seitsemän vuotta, mutta kesällä saattaa tapahtua käänne”

Viimeisimmät näkökulmat