Kokeile kuukausi maksutta

Lohjalaisyritykselle rapsut työturvallisuusrikkeestä – suojaukset unohdettiin purkutöissä

Purkutöiden yhteydessä kaksi työntekijää putosi reilun kahden metrin korkeudesta betonille.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut Lohjalla toimivan yrityksen toimitusjohtajan 20 päiväsakkoon työturvallisuusrikoksesta. Lisäksi yhtiö tuomittiin maksamaan 10 000 euron yhteisösakko.

Tuomion taustalla olivat yhtiön teollisuusrakennuksessa tarpeettomaksi jääneen maalauslinjaston purkutyöt, joiden yhteydessä kaksi työntekijää putosi kattorakennelman päältä reilun kahden metrin korkeudesta betonille. Työntekijät olivat purkaneet teollisuusrakennuksen sisäpuolella olevan maalauslinjastokopin kattoa. Purkutyötä oli tehty seisten kattorakenteen päällä eikä rakenteesta ollut olemassa piirustuksia.

Syytteen mukaan purkutyön vaaroja ja rakenteiden ominaisuuksia ei etukäteen selvitetty. Työskentelytasojen turvallisuus ja putoamissuojaus lyötiin niin ikään laimin eikä työnantaja huolehtinut, että työntekijät käyttäisivät suojakypärää ja silmien suojausta.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lohjalaisyritykselle rapsut työturvallisuusrikkeestä – suojaukset unohdettiin purkutöissä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat