Kokeile kuukausi maksutta

Valtuusto antoi vihreää valoa Pasilan jättikoululle

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi 15. kesäkuuta Pasilan peruskoulun ja päiväkodin uudisrakennuksen hankesuunnitelman.

Havainnekuva tulevasta koulurakennuksesta. Kuva: Mer Arkkitehdit ja Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli oy / visualisointi Atelier Replica

Pasilan peruskoulun ja päiväkodin uudisrakennus sijoittuu Keski-Pasilan Ratapihakorttelien uudelle asuinalueelle, kauppakeskus Triplan pohjoispuolelle. Uudet tilat mitoitetaan 1000:lle luokka-asteiden 1–9 oppilaalle, ja perustettavaan uuteen päiväkotiin tulee 200 paikkaa.

Uudet tilat tarvitaan, sillä Pasilan peruskoulun ja päiväkotien nykyiset tilat ovat riittämättömät kasvavalle käyttäjämäärälle, eivätkä ne kaikilta osin vastaa opetus- ja varhaiskasvatussuunnitelmien mukaisia toiminnallisia tavoitteita. Valmistuessaan uudisrakennus korvaa nykyiset kolmessa osoitteessa sijaitsevat Pasilan peruskoulun tilat.

Hankkeen enimmäislaajuus on runsaat 13000 bruttoneliömetriä ja rakennuskustannusten enimmäishinta on 56,6 miljoonaa euroa.

Hankkeen alustavan aikataulun mukaan rakentamisen on kaavailtu alkavan lokakuussa 2022. Uudisrakennus on tarkoitus ottaa käyttöön lokakuussa 2024.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Valtuusto antoi vihreää valoa Pasilan jättikoululle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat