Kokeile kuukausi maksutta

Vuoden 2026 asuntomessupaikkakunta on valittu

Lempäälän kunta ja Suomen Asuntomessut ovat tehneet varaussopimuksen messujen järjestämisestä Lempäälässä vuonna 2026.

Havainnekuva Lempäälän Saikan alueesta. Kuva: Arkkitehtitoimisto Jussi Partanen

Messut ovat samalla 160 vuotta täyttävän Lempäälän juhlavuoden päätapahtuma. Ne järjestetään Saikan alueella kunnan nauhamaisen taajaman keskivaiheilla, aivan kauppakeskus Ideaparkin tuntumassa valtatien toisella puolella.

Alueelle on valmistunut asemakaava vuonna 2021, jolloin on jo varattu monipuolista tonttitarjontaa asumiselle. Lisäksi alueelle rakennetaan uusi koulu ja päiväkoti.

Messuorganisaatio ilmoittaa, että se on uudistanut messukonseptiaan aiempaa palvelevampaan suuntaan. Kehitystä on ollut pakkokin tehdä, sillä messujen kävijämäärät ovat laskeneet tasaisesti. Koronapandemia on romahduttanut asuntomessujen kävijämäärät kahden vuoden aikana reilusti alle 100 000 kävijään.

”Uusi hanke- ja sopimusmallimme mahdollistaa messuhankkeen varhaisemman ja tarkemman suunnittelun ja tekee yhteistyöstä vielä avoimempaa”, Suomen Asuntomessujen Timo Koskinen kertoo. Hän siirtyy kesän jälkeen Asuntomessujen operatiivisen johtajan tehtäviin.

Messujen teema liittyy Lempäälässäkin kestävään kehitykseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vuoden 2026 asuntomessupaikkakunta on valittu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat