Kokeile kuukausi maksutta

NCC selvitti: Toimistotilan on oltava kotia koukuttavampi vaihtoehto

Tietotyöläisille tehdyn kyselyn mukaan konttoreista on tehtävä entistä houkuttelevampia valon, ilmanlaadun, akustiikan, kalusteiden sekä palveluiden osalta.

NCC:n Eelis Rytkösen mukaan toimitilojen suunnittelu muuttuu entistä räätälöidymmiksi kunkin yrityksen kulttuurin mukaan.

NCC:n teettämän Työn uudet kasvot -tutkimuksen mukaan korona-aika ja hybridityö ovat muokanneet pysyvästi etenkin asiantuntijoiden asenteita ja vaatimuksia työtilojen suhteen.

Toimitilojen pitää mahdollistaa entistä paremmin  yhteisöllisyys, luovuus ja jakaminen. Lisäksi toimivuuden, ergonomian, esteettisyyden ja tunnelman on oltava sellaisia, että toimistolle tulo on kotiin jäämistä houkuttelevampi vaihtoehto.

NCC:n kehityshippi Eelis Rytkösen mukaan tutkimustulokset indikoivat toimitilojen suunnittelun muuttuvan entistä räätälöidymmiksi kunkin yrityksen kulttuurille.

”Konttoreista on tehtävä entistä houkuttelevampia valon, ilmanlaadun, akustiikan, kalusteiden sekä palveluiden osalta. Kohtaamisia pitää helpottaa ja toisaalta tarjota tiloja, jotka mahdollistavat ainakin hetkittäisen keskittymisen”, Rytkönen toteaa.

Tutkimuksen tekijä oli Un/known oy ja siihen vastasi liki 600 tietotyöläistä. Kyselyt tehtiin touko-kesäkuussa 2022.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC selvitti: Toimistotilan on oltava kotia koukuttavampi vaihtoehto”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat