Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusliike laittaa vähähiilistä betonia kerrostalojen välipohjiin, kantaviin väliseiniin ja hissikuiluun – Päästöt vähenevät

Bonava on käynnistänyt Kirkkonummella kahden asuinkerrostalon rakennushankkeen, jossa rakennusmateriaaleista syntyviä päästöjä vähennetään vähähiilisen betonin avulla. Vähähiilisiä betonielementtejä käytetään asuntokohteessa näin laajasti ensimmäistä kertaa Suomessa.

Kirkkonummen Masalan Tinantielle nousee kaksi asuinkerrostaloa, joissa hyödynnetään vähähiilibetonia. Havainnekuva: Bonava

Kirkkonummen Masalaan on lähtenyt rakenteille on kahden asuinkerrostalon naapurusto, johon valmistuu 93 kotia. Hankkeessa kiinnitetään erityistä huomiota ilmastoystävällisiin ratkaisuihin. A-energialuokan taloissa on maalämpö. Kiinteistösähköä tuotetaan katolle asennettavilla aurinkopaneeleilla. Rakennustyömaalla panostetaan jätteiden lajitteluun ja kierrätykseen.

Energiankulutuksen ohella uudisasuinrakennuksessa syntyy päästöjä rakennusmateriaaleista. Betonin osuus rakennusmateriaalien valmistuksesta aiheutuvista kasvihuonekaasupäästöistä on merkittävä, mutta päästöjä voidaan vähentää vähähiilisen betonin avulla.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusliike laittaa vähähiilistä betonia kerrostalojen välipohjiin, kantaviin väliseiniin ja hissikuiluun – Päästöt vähenevät”

Viimeisimmät näkökulmat