Kokeile kuukausi maksutta

Merkittävä kiinteistökauppa – 313 asunnon rakentaminen käynnistyy pian

Bonava rakentaa Taalerille yli 300 asuntoa pääkaupunkiseudulle. Kaupan arvo on noin 85 miljoonaa euroa.

Kaikkiin sopimuksen alaisiin kohteisiin tulee myös liiketiloja. Havainnekuva: Bonava

Bonava ja Taaleri ovat sopineet noin 85 miljoonan euron kiinteistökaupasta, joka koostuu kolmesta eri asuinkerrostalohankkeesta pääkaupunkiseudulla. Bonava rakentaa Taaleri Asuntorahasto VIII:lle 220 kotia Helsingin Vuosaaren Aurinkolahteen ja 93 kotia Kirkkonummen Masalaan.

Kohteet ovat energiatehokkaita A-energialuokan rakennuksia, joissa on hyödynnetty kasvihuonekaasupäästöjä pienentäviä ratkaisuja.

Vuosaaren Aurinkolahteen Helsingissa nousee kaksi uutta asuinkerrostaloa, joista toiseen tulee 166 ja toiseen 54 kotia. Rakennustyöt käynnistyvät joulukuussa 2022. Valmistuessaan vuoden 2025 alkupuolella ne viimeistelevät Bonavan Sitadellin kotikorttelin, jossa kaikkineen on tällöin 550 asuntoa.

Kirkkonummen Masalassa on lähtenyt rakenteille kahden asuinkerrostalon naapurusto, johon valmistuu 93 kotia. Hyvien liikenneyhteyksien ja monipuolisten palveluiden äärellä sijaitsevan Asunto Oy Tinantie 2:n uudet kodit ovat muuttovalmiita vuoden 2023 lopulla.

Kaikkiin kohteisiin valmistuu myös liiketiloja. Masalan Tinantielle tulee kolme liiketilaa ja Vuosaaren Sitadelleihin viisi.

Masalassa maalämpö pitää rakennuksen lämmityksestä aiheutuvat kasvihuonekaasupäästöt alhaisina. Lisäksi Masalassa vähennetään rakennusmateriaaleista syntyviä päästöjä vähähiilisen betonin avulla, jota käytetään rakennusten ontelolaatoissa ja kantavissa väliseinissä. Sekä Masalassa että Vuosaaren Sitadelleissa kiinteistösähköä tuotetaan katolle asennettavilla aurinkopaneeleilla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Merkittävä kiinteistökauppa – 313 asunnon rakentaminen käynnistyy pian”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat