Kokeile kuukausi maksutta

Rakli kiittelee hallitusta kiinteistöverouudistuksen lykkäyksestä

Kiinteistönomistajia ja rakennuttajia edustava Rakli kiittelee hallituksen päätöstä, jonka mukaan kiinteistöverotuksen uudistusta koskevaa hallituksen esitystä ei anneta eduskunnalle tällä hallituskaudella.

Kiinteistöverojen ensimmäinen maksupäivä unohtui monilta elokuussa. Kuva: Pasi Salminen

Valtiovarainministeriön mukaan hallitus on arvioinut, että nykyisessä tilanteessa ei ole syytä antaa eduskunnalle uudistusesitystä, joka väistämättä lisäisi taloudellista epävarmuutta asumisen kustannusten noustessa.

”Rakli on ollut huolissaan uudistuksen mittavista negatiivisista vaikutuksista, joita olisi aiheutunut koko yhteiskuntaan kuin yksittäisille kiinteistönomistajille. Olemme viestineet näistä huolistamme laajalti, kun uudistusta on viety eteenpäin. Ratkaisu siirtämisestä on täysin oikea. Veron vaikutuksia on pystyttävä aidosti arvioimaan ennen kuin näin suurta uudistusta tuodaan käytäntöön”, Raklin johtaja Miika Kotaniemi kertoo.

Kiinteistöverouudistuksen tavoitteena oli uudistaa kiinteistöverotuksen arvostamisperusteet vastaamaan nykypäivän kustannus- ja hintatasoa sekä alueellisia hintaeroja.

Lue tästä lisää miten kiinteistöverot ovat nousseet taloyhtiöissä esimerkiksi Helsingissä ja Tampereella.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakli kiittelee hallitusta kiinteistöverouudistuksen lykkäyksestä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat