Kokeile kuukausi maksutta

Rakli: Kiinteistöverouudistus uuteen valmisteluun

Raklin mukaan uudistus näyttää erityisen pahalta kauppakeskustoimialan kannalta, sillä valtiovarainministeriön laskelman mukaan rakennuksesta maksettavan kiinteistöveron määrä kasvaisi keskimäärin 56 prosenttia.

Raklin teettämän vaikutustenarvioinnin mukaan uudistus voi johtaa huomattavaan veronkorotukseen etenkin kauppakeskuksissa. Rakli esittääkin vuosikorotuksen katoksi 15 prosenttia.
Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry:n mukaan juuri lausunnoilla oleva kiinteistöverouudistus uhkaa johtaa yksittäisten kiinteistöjen kohdalla kohtuuttomiin korotuksiin. Raklin mielestä lainsäädännöllä luodaan kiinteistö- ja rakentamisalalle suurta epävarmuutta, sillä maapohjan verotusarvon määrittelyn hintakartat on tarkoitus julkaista vasta vuoden 2023 aikana.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakli: Kiinteistöverouudistus uuteen valmisteluun”

Viimeisimmät näkökulmat