Kokeile kuukausi maksutta

Safan puheenjohtajalla otti lakiuudistus koville – ”Nyt tuli itku”

Rakentamislaki etenee eduskuntaan. Monen etujärjestön mukaan se menee sinne keskeneräisenä. Arkkitehtejä edustavan Safan puheenjohtaja Henna Helander reagoi lakiprosessin kulkuun voimakkaasti.

Suomen Arkkitehtiliitto Safan puheenjohtaja Henna Helander vuodattaa maanantaina julkaistussa Linkedin-tekstissään pettymystään siihen, miten rakentamislaki eteni eduskuntaan.

”Nyt tuli itku. Tätä en haluaisi kirjoittaa. Uusi ehdotettu Rakennuslaki pelottaa. Samalla prosessi turhauttaa. SAFA:ssa on kymmenet vapaaehtoiset ja toimistolaiset tehneet analyyttistä työtä perkaamalla rakennuslakiehdotusta. Asiasta tehtiin kymmenien sivujen mittaiset kannanotot ja lausunnot. Mitään ei huomioitu, lähes mitään ei edes kirjattu edes lausutuksi ympäristöministeriön toimesta. Safaa ei edes kutsuttu kuultavaksi eduskuntaa”, Helander kirjoittaa.

Helanderin mukaan uusi lakiehdotus tekee purkamisen entistä helpommaksi.

”Rakennuslakiehdotus suosii purkavaa saneerausta eli sitä, että puretaan pois ja tilalle rakennetaan uutta. Näin, vaikka jokainen uusi rakennus aiheuttaa hiilipiikin, joka vastaa rakennuksen 40 vuoden energiankäyttöä. Meillä ei ole aikaa odottaa.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Safan puheenjohtajalla otti lakiuudistus koville – ”Nyt tuli itku””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat