Kokeile kuukausi maksutta

Suunnittelutoimistot hakevat vauhtia ulkomailta – ”Ainoa tapa kasvaa markkinoita nopeammin on yrityskaupat”

Suomessakin olisi vielä varaa kasvaa, mutta nyt suunnittelutoimistot saalistavat isoa kalaa ulkomailta. Uudet toimialat ja teknologian sekä lainsäädännön kehittyminen takaavatkin kasvavat markkinat alan yrityksille.

Granlundin toimitusjohtaja Pekka Metsi haastattelussa

Suunnittelutoimistot tähtäävät nyt uusille markkinoille ulkomaille ihan tosissaan. Kansainvälistyminen on tähän asti näkynyt enemmän niin, että isoja toimijoita on saapunut Suomeen, mutta nyt halutaan virta kääntää toiseen suuntaan, ja ensimmäisenä huomio kohdistuu lähinaapuriin.

Myös kasvutavoitteet ovat kovat, eikä niissä nöyristellä yhtään. Ottaen huomioon vallitseva maailmantilanne näkemykset ovatkin poikkeuksetta varsin optimistisia. Viime aikojen kurimukset olisivat saattaneet vaikuttaa toimialaan rumasti, mutta ainakaan toistaiseksi niin ei ole käynyt, päinvastoin.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suunnittelutoimistot hakevat vauhtia ulkomailta – ”Ainoa tapa kasvaa markkinoita nopeammin on yrityskaupat””

Viimeisimmät näkökulmat