Kokeile kuukausi maksutta

Vallilan Ensikoti palautetaan 1940-luvun asuunsa – 1960-luvun asuinkerrostalo vaihtuu uuteen

Vallilan Ensikoti on ollut tuhansien lasten ensimmäinen koti. Se säilyy korjaustöiden jälkeenkin alkuperäisessä tarkoituksessaan, yksinäisten naisten ja heidän lastensa turvatalona, jollaiseksi Miina Sillanpää ja Arvo Ylppö sen aikoinaan ideoivat. Constille hanke on ensimmäinen, jossa se on sekä korjaajana että uudistalonrakentajana.

Ensikodin vanha päärakennus Helsingin Vallilassa korjataan. Sen kylkeen myöhemmin rakennettu asuinkerrostalo on purettu ja tilalle nousee uusi, harkkorakenteinen. Kuva Seppo Mölsä.

Korjaushankkeisiin sisältyy tänään paljon täydennysrakentamista. Siksi Consti muutti pari vuotta sitten strategiaansa niin, että se voi olla tällaisissa hankkeissa myös uudistalonrakentaja. Sopiva kohdekin löytyi heti, sillä Hoivatilat Oyj pyysi Constia tuekseen Helsingin Vallilassa sijaitsevan kiinteistön kehittämiseen. Kyse on vuonna 1942 valmistuneen Ensikodin saneerauksesta ja sen kylkeen vuonna 1965 valmistuneen asuinkerrostalon purkamisesta ja uuden talon rakentamisesta tilalle.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vallilan Ensikoti palautetaan 1940-luvun asuunsa – 1960-luvun asuinkerrostalo vaihtuu uuteen”

Viimeisimmät näkökulmat