Kokeile kuukausi maksutta

Asuntomessukodeissa yhdistetään työntekoa asumiseen

Muuttuva työelämä näkyy myös Asuntomessuilla.

Loviisan keskusta tulee yhdistymään Asuntomessualueeseen ponttoonisillalla. Kuva: Asuntomessut

Ensi kesän Asuntomessuilla Loviisan Kuningattarenrannassa on yritetty huomioida se, että viime vuosina monien suomalaisten kodeista on tullut paikkoja, joissa yhdistetään asumista ja työskentelyä.

Kaavoitusvaiheesta lähtien aluetta on suunniteltu sillä periaatteella, että omakotitalojen yhteydessä voi sijaita myös yritystiloja.

Yksi Loviisan Asuntomessualueen tulevista asukkaista ja yrittäjistä on kirjailija ja terapeutti Tommy Hellsten. WisdomHouseksi nimetty talo tulee toimimaan Hellstenin saman nimisen yrityksen päätoimipaikkana. Hellsten kertoo Asuntomessujen tiedotteessa työn olevan hänelle elämäntapa. Siksi kodin ja yritystilojen yhdistäminen on hänelle luonnollinen ratkaisu.

”Minusta siinä on jotain keinotekoista, että ihmisen elämä eristetään hänen työelämästään. Minun mielestäni kaiken tulisi olla elämää, johon työkin mahtuu.”

Kaikki liiketoiminta ei välttämättä sovellu oman kodin yhteyteen, mutta Loviisassa työn ja kodin voi yhdistää myös rakentamalla yritykselle kokonaan omat toimitilat aivan asuinalueen tuntumaan. Näin työmatkan voi lyhentyä lyhyeksi kävelymatkaksi luonnonläheisessä maisemassa.

Alueella on tarjolla tontteja, jotka soveltuvat esimerkiksi ravintolatoimintaan, yleisen saunan ja uimalan sekä kahvilan pitämiseen. Myös erilaisille hoiva- ja hyvinvointipalveluille, kaupoille tai vaikkapa opetus- ja tutkimustoimintaan löytyy paikka.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asuntomessukodeissa yhdistetään työntekoa asumiseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat