Kokeile kuukausi maksutta

Mikä ihmeen scrum? – Uuden toimintamallin luvataan kaksinkertaistavan työtehon

Lean-periaatteisiin nojaavaa scrumia käytetään rakennusprojekteissa usein viikkotehtävien ohjaamiseen.

Felipe Engineer-Manriquezin mukaan scrum kaksinkertaistaa työtehon ja puolittaa siihen käytettävän ajan.

Rakennusalalla vaikuttava lean-ajattelu on tuonut projekteihin uusia, usein eksoottisesti nimettyjä menetelmiä, kuten last planner, big room, integrointi ja A3. Yksi kansainvälisesti rakennusalallakin paljon käytetty menetelmä on scrum, mutta Suomessa se on vielä suhteellisen tuntematon.

Scrumin sanansaattajiin kuuluu Felipe Engineer-Manriguez, joka piti New Orleansin Lean Construction -konferenssissa lokakuussa aiheesta koulutusta. Hän toimii rakennusyhtiö Boldtilla, minkä lisäksi hänellä on oma konsulttiyhtiö ja hän on myös aktiivi Yhdysvaltojen lean-yhteisössä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Mikä ihmeen scrum? – Uuden toimintamallin luvataan kaksinkertaistavan työtehon”

Viimeisimmät näkökulmat